Дворічна дитина отруїлася нітратами у Дергачівському районі

30.03.2020 14:21 Область Online
Фото: СК Фото: СК
Це вже другий у цьому році випадок гострого отруєння нітратами.

Як повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, батьки дворічної дитини із села Руська Лозова для приготування їжі використовували воду з власного індивідуального колодязя.

Після цього дитину в стані середнього ступеня важкості госпіталізували до Харківської дитячої клінічної лікарні № 1. Наразі після проведеного лікування дитина виписана з лікарні у задовільному стані.

Проба води з колодязя, досліджена в лабораторії Дергачівської міжрайонної філії, показала, що концентрація нітратів у воді становила 89,5 мг/дм3 при нормативному значенні не більше 50 мг/дм3.

"Батьки дитини проінформовані про понаднормативний вміст нітратів у воді індивідуального колодязя, з ними проведена бесіда щодо небезпеки вживання такої води маленькими дітьми", – повідомили в лабцентрі.

Читайте також: У Харківській області вогонь знищив понад 100 гектарів територій

Також фахівці центру нагадують, що неприпустимо використовувати воду з колодязя (шахтних та трубчастих) і підземних природних джерел для приготування молочних сумішей, іншої їжі для дітей до 3-х років. Іншим категоріям населення воду з колодязів рекомендовано використовувати для пиття лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості та безпечності води.