Фотозони та анімаційний Сковорода: як на Харківщині святкуватимуть Масляну

11.03.2021 10:27 Область Online
Фото: mandrivnytsia.blogspot.com Фото: mandrivnytsia.blogspot.com
13 березня жителів Харківської області запрошують відсвяткувати Масляну в Сковородинівці Богодухівського району.

За даними Департаменту культури і туризму Харківської ОДА, гуляння «Масляна у Сковороди» триватиме з 13:00 до 19:00. Вхід на територію – вільний.

Читайте також:  Зі святом 8 Березня: що пропонували дарувати жінкам 50 років тому

Для гостей працюватиме п'ять локацій та 25 майстер-класів. Виступи 35 колективів проходитимуть на чотирьох сценах.

– Буде багато фотозон, зокрема, одна з них називається «Selfie 360». Ми запросили понад 35 колективів з 20 міст і селищ Слобожанщини. Так, на гостей чекає виступ Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю. На центральній алеї представники запрошених громад зроблять виставку досягнень і розкажуть про власні традиції святкування Масляної, – розповів директор КП «Харківська кінокомісія» Ігор Діденко.

На майстер-класах відвідувачі зможуть взяти участь у виготовленні ляльки-мотанки, бісероплетінні, валянні іграшок, петриківському розписі, вишиванні, створенні пряників чи льодяників.

За словами директорки Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Людмили Терещенко, місце проведення, а саме Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди, обрали не випадково.

У 2022 році відзначатимуть 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, тому наразі в області активно популяризують діяльність видатного філософа.

– Ми намагалися відтворити атмосферу часів Григорія Сковороди. У людей буде можливість поспілкуватися з анімаційним Григорієм Савичем. Адже Сковорода – не просто бренд чи музей, – повідомила директорка Харківського театру для дітей та юнацтва Тетяна Цвілая.

За словами організаторів, святкування відбудеться з дотриманням усіх карантинних обмежень. У минулі роки на подібному заході були присутніми від 4 до 8 тисяч осіб. 

Автор: Марина Проценко