Газівники планують обстежити 250 будинків у Харківській області: де саме та коли

07.05.2024 14:56 Область Online

Протягом травня газівники проведуть технічне обслуговування газопроводів у низці багатоквартирних будинків Харківської області. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську філію «Газмережі».

У травні 2024 року газівники проведуть технічне обслуговування газопроводів спільного користування у 250 багатоквартирних будинках Харківської області.

З початку року такі обстеження вже відбулися у більш ніж 230 багатоповерхівках, під час яких фахівці виявили та ліквідували 1,6 тисячі витоків газу на газопроводах. 

Перелік громад, де будуть обстежені будинкові газопроводи спільної власності:
Богодухівська, Дергачівська, Золочівська,  Солоницівська, Зміївська, Валківська, Краснокутська, Нововодолазька, Первомайська, Лозівська, Сахновщинська, Красноградська, Зачепилівська, Кегичівська, Ізюмська, Пісочинська, Безлюдівська, Південноміська, Роганська, Новопокровська, Печенізька, Чкаловська, Балаклійська, Донецька громади Харківської області.

  • Адреси будинків, де проводитиметься техобслуговування, розміщені на сайті Харківської філії «Газмережі».

Як пояснили у філії, технічне обслуговування спрямоване на підвищення надійності та безаварійності газових артерій, на які покладається додаткове навантаження в умовах війни та бойових дій.

Нагадаємо, нещодавно російські військові здійснили низку атак по критичній інфраструктурі Харківської області. Під ударом, зокрема, опинилися газові мережі.

Також раніше ми писали, що до центрів обслуговування клієнтів Харківської філії «Газмережі» надходять скарги мешканців Харківської області про те, що невідомі особи, представляючись газівниками, пропонують за гроші виписати акти та погрожують відключити газопостачання.

Автор: Анна Хливнюк