Громадам Харківщини радять поквапитися з відкриттям мініпроєктів

02.11.2020 18:51 Область Online
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада
У Харківській облраді занепокоєні тим, що майже 40 % переможців конкурсу «Разом в майбутнє» досі не реалізували свої мініпроєкти. Минулого року на цей час залишалося відкрити 15 % ініціатив. До того ж співфінансування з обласного бюджету надійшло всім громадам-переможцям повною мірою.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов повідомив, що необхідно посилити роботу з виконавцями проєктів, які не встигають у терміни, визначені положенням. Такий стан справ, вважає голова обласної ради, викликає занепокоєння, адже існують ризики, пов’язані із завершенням поточного бюджетного року передусім.

Читайте також: У Пісочинській ОТГ курсуватиме безкоштовний автобус

– Станом на 29 жовтня вручено 167 сертифікатів, що засвідчують успішне впровадження проєктів. Найбільшу активність проявили у Борівському, Валківському, Дворічанському, Зачепилівському Зміївському, Краснокутському, Куп’янському, Кегичівському, Шевченківському районах та у Зачепилівській, Кіндрашівській, Малинівській, Нововодолазькій, Олексіївській, Пісочинській та Чкаловській об’єднаних територіальних громадах, – повідомив Сергій Чернов. – Більше ніж на 70 % завершили реалізацію ініціативні групи Барвінківського, Вовчанського, Красноградського, Первомайського, Харківського районів, міста Люботин, Чугуїв, Лозівська та Малоданилівська ОТГ.

Осінні перетворення Малинівської ОТГ: у громаді відремонтували актову залу та зробили міні-сквер

Загалом, за даними голови облради, реалізовано 63 % від загальної кількості мініпроєктів-переможців 2020 року. Водночас минулого року на цей час було завершено 85 % проєктів.

– Усі зобов’язання мають бути виконані вчасно. Співфінансування з обласного бюджету надійшло відповідно до зобов’язань та повною мірою, тому закликаю до відповідального ставлення усіх виконавців мініпроєктів, – наголосив Сергій Чернов.