Харківщина 29 квітня: загиблі від обстрілів, збитий ворожий літак, гуманітарка для громад

29.04.2022 12:16 Область Online
За минулу добу російські війська обстрілювали житлові райони Харкова та населені пункти області. ЗСУ знищили черговий ворожий літак. Громади області отримали 19 700 продуктових наборів допомоги.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За добу російські окупаційні війська здійснили загалом 18 обстрілів житлових районів Харкова з артилерії, реактивних систем залпового вогню та завдали по місту один ракетний удар. Постраждали цивільні об'єкти в районах ХТЗ, П'ятихаток, Салтівка, Сокольники та Північна Салтівка. Крім того, ворог обстрілював такі населені пункти Харківщини, як Кулиничі, Хроли, Покотилівку та Котляри. Усього в результаті обстрілів загинуло п'ятеро мирних жителів та 11 постраждали.

На Ізюмському напрямку ворог не проводив наступальних дій, але активно вів розвідку позицій української армії.

В області Збройні Сили України збили черговий російський винищувач Су-34. Це вже третій збитий передовий винищувач-бомбардувальник за останній час.

За добу обласний логістичний центр доставив до громад Харківщини понад 100 тонн продуктів. Це приблизно 19 700 продуктових наборів. Гуманітарну допомогу отримали Височанська, Новопокровська, Солоницівська, Зміївська, Південноміська, Чугуївська, Старовірівська, Дергачівська, Красноградська, Богодухівська громади та привезли на пункти видачі «Нової пошти» й «Укрпошти» в Харкові.

29 квітня безплатну гуманітарну допомогу в Харкові можна отримати в таких пунктах видачі:

Пункти видачі гуманітарної допомоги "Нової пошти" у Харкові

Пункти видачі гуманітарної допомоги "Укрпошти" у Харкові

— Учора відправили 104 тонни продуктів харчування, зокрема тільки м'яса курки – понад 50 тонн. Також передаємо овочі, макарони, молоко, воду, солодощі, засоби гігієни тощо. Робота триває щодня, стараємося забезпечити необхідним усіх, до кого є можливість дістатися, – розповів Синєгубов.

Автор:
Олександр Манченко