Харківщина станом на ранок 31 жовтня: основні події

31.10.2022 08:54 Область Online
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 31 жовтня.

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляє, що приблизно о 8-й ранку російські окупанти завдали щонайменше двох ударів по об’єкту критичної інфраструктури в Харкові. Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов доповнює, що удари завдавалися ракетами комплексу С-300, які запустили з Бєлгорода. Також влучання зафіксували по об'єкту критичної інфраструктури в Чугуївському районі. У результаті влучання в Чугуївському районі отримав контузію 51-річний чоловік.

Пресслужба Харківської міської ради повідомляє, що з технічних причин наразі припинено рух метрополітену та наземного електротранспорту. Наразі запустили автобусні маршрути.

Станом на 8:30 постраждалих немає, всі служби працюють на місцях влучань. Інформація уточнюється.

За даними Генштабу ЗСУ, всього за добу російські військові обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони сіл Гатище, Огірцеве, Стариця Вовчанської громади, Кам’янка, Терни Дворічанської громади, Красне Великобурлуцької громади та Табаївка Петропавлівської громади.

Також українські захисники відбили атаку окупантів у районі села Зелене Липецької громади.

Крім того, начальник ХОВА розповідає, що росіяни обстріляли місто Куп’янськ та селище Дворічну.

Обласний Центр екстреної медичної допомоги повідомляє, що в Ізюмському районі госпіталізували 16-річного хлопця в стані середньої важкості.

За інформацією Головного управління ДСНС України в Харківській області, за добу рятувальники загасили три пожежі, що були спричинені ворожими обстрілами: дві сталися в Куп’янському та одна в Чугуївському районах Харківщини. Горіли приватні будинки, господарчі споруди та цех, що не працював.

Наразі на звільнених територіях Харківської області піротехніки ДСНС знешкодили 658 вибухонебезпечних предметів.

Також рятувальники доставили приблизно 24 тонни води до Куп’янська та Ізюма.

Автор: Олександр Манченко