Кілька лікарень на Харківщині відремонтують за німецькі кошти

01.10.2021 17:57 Область Online
Три громади Харківської області вже є учасниками німецького проєкту, ще в трьох – незабаром має розпочатися ремонт закладів первинної медицини.

На Харківщині у рамках проєкту Українського фонду соціальних інвестицій «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини (УФСІ VII)» на кошти Уряду Німеччини ремонтуються заклади медицини. Так, після ремонту вже відкрили амбулаторію в Зачепилівській громаді. Там, зокрема, утеплили фасад будівлі та зробили пандус.

Наразі в рамках проєкту енергоефективне оновлення приміщень проводять у Безлюдівській амбулаторії та в Первомайському центрі первинної медико-санітарної допомоги. На черзі ремонт Шевченківського та Зміївського ЦПМСД, а також Новопокровської амбулаторії – наразі для них готують проєктно-кошторисну документацію.

Як зазначають у ХОДА, разом із енергоефективним ремонтом перелічені заклади «первинки» отримають і нове медичне обладнання.

Окрім цього, в рамках проєкту будуть відновлені і заклади вторинки. За словами виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій Андрія Лактіонова, у п’яти областях України відібрано 13 таких об’єктів, зокрема, і Ізюмську центральну міську лікарню.

– Існує ймовірність, що цей проєкт буде продовжено, донорами розглядається можливість виділення коштів. У разі позитивного рішення, ми ще візьмемо об'єкт у Слобожанському, – зазначив Андрій Лактіонов.

Автор: Мирина Чумакова