Коли розвіються хмари: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

13.12.2021 16:50 Область Online
На території Харківської області діє антициклон, який приніс із собою хмарність та невеликий сніг наприкінці тижня.

Про дії атмосферного фронту та циклону з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Потеплішання, підвищена хмарність, але досі без снігу – такі наслідки дії атмосферного фронту в Харківську область. Так на 14 грудня синоптики передбачають хмарну погоду, але без опадів. Також очікується південно-східний вітер зі швидкістю 5—10 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 1—3° морозу та вдень близько 0—2° тепла.

Як зазначають самі синоптики, активізувався атмосферний фронт під дією антициклону, який наразі діє над територією Молдавії.

15 грудня очікується хмарна погода. Опадів синоптики не передбачають. Вітер північний триматиметься на позначці 5—10 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  від 3° морозу до 2° тепла , а вдень синоптики передбачають температуру від 1 до 4° тепла.

Читайте також: Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

Хмарна погода з мінливими опадами, мокрий сніг та прохолода вночі очікує на жителів Харківщини 16 та 17 грудня. Пов'язано це з поглибленням дії циклону з Європи та як наслідок дії атмосферного фронту. Відтак, 16 грудня синоптики передбачають хмарну погоду, а вдень невеликий дощ та сніг та з південно-західним вітром зі швидкість 5—10 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  3° морозу до 2° тепла, а вдень від 1° морозу до 4° тепла. Вже 17 грудня температура вдень сягатиме 5—10° тепла, а до хмарної погоди додасться мокрий сніг.

– Підвищена хмарність та відсутність опадів на початку тижня очікуватиме на жителів Харківщини. Починаючи з 16 грудня, треба готуватися до мокрого снігу. Такі зміни у погоді пов'язані з дією антициклону над Молдавією, – розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кондаурова.

Автор: Микита Гузенко