Кожний день – обстріли: в громаді на Харківщині з початку війни загинуло більше 100 людей

26.06.2022 14:30 Область Online
Про те, що зараз відбувається в Дергачівській громаді Харківської області, розповів її голова Вячеслав Задоренко в ефірі Національного телемарафону.

– У нас сьогодні йдуть інтенсивні обстріли тих округів та населених пунктів, які знаходяться на лінії фронту. Це Руська Лозова Русько-Лозівського старостинського округу, Проходівський, Токарівський старостинські округи. Ворог веде  обстріли з артилерії, танків, систем залпового вогню – тобто застосовує всю свою зброю. Також, мабуть, з території Бєлгородської області, запускають ракети "Іскандери", які б'ють по наших будинках, руйнують інфраструктуру, підприємства, – повідомив  Вячеслав Задоренко.

Він наголосив, що об'єкти, по яких завдають ударів російські окупанти на Дергачівщині, не мають жодного відношення до військової інфраструктури, а обстріли ведуться хаотично. В результаті цього гинуть та отримують поранення мирні жителі громади.

– Нещодавно касетна бомба вибухнула на подвір'ї приватного будинку. Восьмирічна дівчинка, на жаль, загинула одразу, а тітка отримала тяжкі поранення і зараз знаходиться в лікарні у важкому стані, – розповів Вячеслав Задоренко.

Голова Дергачівської міської ради повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення в громаді вже більше сотні загиблих і більше двохсот поранених. 

– Зараз ми власними силами намагаємось евакуювати людей: складаємо списки тих, хто готовий це зробити. Наш керівнник інформаційного відділу, директор комунального підприємства, я особисто, хлопці місцеві заїжджаємо і по можливості вивозимо всіх, хто потребує евакуації, з тих територій, які підконтрольні Збройним Силам України, – зауважив  Вячеслав Задоренко  та наголосив, що наразі централізована велика евакуація не потрібна, бо людей у населенних пунктах, які найбільше піддаються обстрілам, залишилося мало. 

Раніше ми писали також, що у Дергачівській громаді ворог використав снаряди з механізмом самознищення

 

 

Автор: Інна Можейко

Теги: