Красноградщина отримала на розвиток понад 21 мільйон гривень – Сергій Чернов

19.10.2020 13:00 Область Online
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада
У Красноградському районі капітально відремонтували харчоблок Миколо-Комишуватського НВК, оновили фельдшерський пункт у Кирилівці й відреставрували спортзалу в Берестовеньківській філії ліцею. Гроші на все громада отримала завдяки перемозі в обласному конкурсі мініпроєктів «Разом в майбутнє».

16 жовтня жителі Красноградського району презентували свої успішно реалізовані мініпроєкти, які цього року перемогли в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Як повідомив голова Харківської обласної ради й ініціатор заснування цього конкурсу Сергій Чернов, з 2012 року завдяки участі в «Разом в майбутнє» понад 100 ініціатив красноградців отримали співфінансування з обласного бюджету та були втілені у життя.

Зокрема, цьогоріч Красноградська громада впроваджує 14 таких ініціатив на загальну суму понад 4 мільйони гривень. 

Серед нещодавно втілених мініпроєктів – капітальний ремонт харчоблока в Миколо-Комишуватському навчально-виховному комплексі. Цей заклад уже не вперше бере участь в обласному конкурсі «Разом в майбутнє». Цьогоріч у рамках проєкту, крім ремонту внутрішніх приміщень харчоблокау, було встановлено сучасне обладнання, а також створено комфортні умови для харчування учнів закладу.

Оновлені приміщення фельдшерського пункту представила громада села Кирилівка. Завдяки участі у конкурсі за останні п'ять років у будівлі ФАПу зроблено покрівлю, стелю та ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій. Тобто створено комфортні умови для пацієнтів, які потребують професійного лікування й дбайливого відношення у затишному приміщенні. На черзі наступна ініціатива – поліпшення фасаду будівлі.

 

А в Берестовеньківській філії Красноградського багатопрофільного ліцею в цьому році відреставрували спортивну залу та придбали новий спортивний інвентар. Усі заходи були виконані в рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє». 

Читайте також: Сучасне музичне обладнання з’явилося в Зачепилівському будинку культури

Вітаючи красноградців з успішно реалізованими мініпроєктами, Сергій Чернов наголосив, що ініціативи мешканців неодноразово були високо оцінені конкурсним комітетом «Разом в майбутнє» та депутатами обласної ради.

– За дев’ятирічну історію конкурсу до Красноградщини залучено понад 21 мільйон гривень на реалізацію проєктів. З року в рік мешканці краю порівняно з іншими районами Харківщини беруть найактивнішу участь у конкурсі, – підкреслив Сергій Чернов. – Громада постійно прагне робити корисні справи для свого населеного пункту, і як результат має безліч розвиткових проєктів. Щиросердно дякую вам за наполегливість, небайдужість до питань розвитку і головне – за реальні справи для поліпшення добробуту.

Бюджет кожного мініпроєкту – майже 300 тисяч гривень, з них обов’язкове співфінансування коштом обласного бюджету складає 50 % від загальної вартості проєкту.