Кричала та благала про допомогу: у Куп’янську врятували літню жінку

26.08.2020 13:38 Область Online
фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Рятувальникам довелося лізти до постраждалої через вікно.

Уранці 26 серпня рятувальна служба ДСНС у Харківській області отримала повідомлення від поліції, що літня жінка, мешканка Куп'янська, яка проживає у п'ятиповерхівці на першому поверсі, впала у своїй квартирі на підлогу та не може самостійно піднятися.

Як розповів «СК» Ігор Лупандін, начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС, 70-річна жінка проживала одна, але в неї були опікуни, які мешкали в цьому ж домі. Коли жінка впала, вона почала кричати та благати про допомогу. Опікуни почули крики своєї підопічної, але потрапити до квартири не могли, тому що двері були зачинені ізсередини. Вони визвали працівників поліції, які в свою чергу визвали рятувальників.

На місце виїхали пожежні, вони змогли потрапити у квартиру через вікно за допомогою пожежної драбини. Жінка знаходилася на підлозі біля дивана. Рятувальники допомогли жінці піднятися, поклали її на ліжко та відчинили двері для медиків «швидкої», які оглянули постраждалу та надали необхідну медичну допомогу. 

Від госпіталізації літня жінка відмовилася, за нею наглядатиме сімейний лікар.

Читайте також Під Харковом «швидка» врятувала однорічного хлопчика, якого вдарило струмом