Крижаний дощ та ожеледиця: дорожники розповіли про наслідки негоди на Харківщині

11.12.2023 10:29 Область Online

У неділю, 10 грудня, Харківську область накрив крижаний дощ. А оскільки температура повітря коливалася від 2 до 4 градусів морозу на дорогах утворилася ожеледиця.

Про наслідки негоди розповіли у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області, пише «Слобідський край».

У неділю ввечері Харківську область накрили мряка та крижаний дощ, у зв’язку з чим на дорогах утворилася ожеледиця. Дорожники завчасно обробили дорожнє покриття протиожеледними матеріалами, проте окремі складні ділянки – спуски та підйоми – довелося обробляти по кілька разів поспіль.

Загалом з вечора неділі до ранку понеділка на дорогах регіону працювало 126 одиниць дорожньої техніки:

  • Комбіновані дорожні машини (КДМ) – 83 одиниці;
  • Навісне обладнання – 2;
  • Навантажувачі – 41.

Для обробки доріг було використано 2068 тонн піщано-сольової суміші та 20 тонн солі. Загалом удалося обробити 881 км доріг державного значення.

Нагадаємо, у селищі Васищеве Харківського району через погодні умови зіштовхнулися автомобілі «Hyundai» та «Toyota Camry». Водіїв обох автівок доставили до лікарні у Харкові.

Нагадаємо також, 11 грудня у Харківській області очікується мокрий сніг та дощ, на дорогах ожеледиця. Водіїв та пішоходів закликають бути обережними. 

Автор: Анна Хливнюк