Лозівський міський голова розповів, чому в громаді закрили пожежну частину

31.12.2020 08:30 Область Online
У селищі Орілька Харківської області через порушення норм була закрита пожежна частина.

Днями в Орільці Лозівської територіальної громади сталася пожежа, на якій загинула людина. Місцева жителька у Facebook написала, що пожежники їхали 40 хвилин з Лозової, оскільки в грудні розпорядженням Лозівського міського голови була заборонена робота місцевої пожежної охорони, тому на пожежі загинула людина. Сергій Зеленський у розмові з «СК» пояснив, чому було прийнято рішення закрити пожежну частину.

– Цей підрозділ в Орільці всі роки функціонував з порушеннями усіх норм, які можна порушити, – запевняє Сергій Зеленський. – У них не було допусків до пожежогасіння, не було посадових інструкцій тощо. Машина взагалі була без технічного талону, не була зареєстрована у відповідних інстанціях тощо. Коли Орільська селищна рада увійшла до складу Лозівської територіальної громади, туди була направлена відповідна комісія. Вона провела перевірку, надала акти, на підставі яких і була заборонена використовуватися ця службова одиниця у випадках надзвичайних ситуацій. Це було прийнято в першу чергу, аби убезпечити людей, які несуть службу, від гибелі.

Читайте також: У Пісочині збирають допомогу великій родині, у якої згорів будинок

Лозівський міський голова каже, що на новий пожежний підрозділ треба 11 мільйонів гривень.

– Ми виносили це питання на сесії 24 грудня, але депутати відмовили у виділенні цих коштів. У нас скритий дефіцит бюджету. У нас на фінансування не вистачає більше 37 мільйонів, це тільки на захищенні статті – харчування дітей та енергоносії. Хтось каже, що на пожежну частину треба лише один мільйон, втім це тільки на зарплату. А треба ще на дві машини, будівлю, навчання тощо, і виходить 11 мільйонів, яких просто нізвідки брати, – каже Сергій Зеленський.

Автор: Савелій Мякушко