Лжефермер незаконно користувався землею в Сахновщинському районі

27.03.2020 13:34 Область Online
Фото: 1news.zp.ua Фото: 1news.zp.ua
У розпорядженні чоловіка було 89 гектарів.

За інформацією керівника Первомайської місцевої прокуратури Володимира Говорухи, що в 2017 році ГУ Держгеокадастру в Харківській області незаконно надало жителю Донецької області в оренду 2 земельні ділянки загальною площею понад 89 гектарів для ведення фермерського господарства на території Сахновщинського району.

У ході отримання права на першу земельну ділянку чоловік не надав документи, що підтверджували б його намір займатися фермерським бізнесом: інформацію щодо профільної освіти або досвіду роботи у сільському господарстві, наявності власної сільськогосподарської техніки для обробки землі тощо. Більше того, чоловік юридично не оформив фермерське господарство. Замість цього, порушуючи вимоги чинного законодавства, орендар передав землі в суборенду іншому фермерському господарству.

У подальшому, ігноруючи заборону повторного отримання земель для ведення фермерського господарства поза процедурою проведення земельних торгів, він отримав у користування іншу земельну ділянку, яку також передав у суборенду.

Первомайська місцева прокуратура направила до Сахновщинського районного суду 2 позовні заяви з вимогами визнати недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок вартістю понад 35 мільйонів гривень і повернути їх у власність держави. Наразі ці заяви перебувають на розгляді в суді.

Читайте також: Як світова пандемія може вплинути на врожаї Харківщини