Місцеве самоврядування та органи державної влади показали результати діалогу

27.09.2018 10:11 Область Online
Фото: Checkpoint Фото: Checkpoint
Українська асоціація районних та обласних рад розпочала виконання Резолюції XVII Всеукраїнської наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування.

Головний документ заходу містить 13 пунктів. Більшість із них акцентовані на покращенні ефективності роботи з центральними органами державної влади, а також на пропозиціях оновити нормативну базу чи внести зміни до чинної.

Так, Секретаріат Асоціації підготував та направив звернення до Кабміну, Верховної Ради та інших центральних органів виконавчої влади.

Крім того, документ містить положення, що стосуються покращення комунікації, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів та залучення громадян до спільної роботи над покращенням життя  у територіальних громадах.

Нагадаємо, що, на загальну думку учасників наради-семінару, є багато невирішених питань. Їх проблематика полягає у тому, що задекларовані на державному рівні реформи часто лишаються папером і не мають практичного втілення. У свою чергу, сформовані та підтримані загалом пропозиції повинні дати поштовх для подальшої позитивної динаміки децентралізації.



Читайте також: За польським прикладом взялися за розвиток села на Харківщині