Між поліцейськими та водієм сталася суперечка на Харківщині

04.02.2020 09:00 Область Online
Уніан Уніан
Обставини конфлікту має з’ясувати службове розслідування.

2 лютого 2020 року в Куп’янському районі патрульні зупинили автомобіль під керуванням 40-річного чоловіка за порушення правил дорожнього руху. Як зазначають у главку, правоохоронці склали протокол за ч. 2 ст. 121 (керування водієм у темну пору доби транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів, вчинене повторно протягом року) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При цьому повідомляється, що водій автівки поводив себе агресивно, провокував бійку з поліцейськими, нецензурно лаявся. До того ж він зателефонував трьом своїм знайомим, які приїхали на місце події та вступили в суперечку з поліцейськими. Інформація про подію внесена  до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня до чергової частини Куп’янського відділу поліції звернувся 40-річний житель міста та заявив, що троє патрульних неправомірно зупинили його автомобіль ВАЗ 2101, вчинили конфлікт та застосували до нього фізичну силу і кайданки. Чоловік стверджує, що внаслідок цього отримав забиття та садна.

Слідчий Куп’янського відділу поліції за фактом звернення громадянина відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст.  364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також дії поліцейських перевірятимуть під час проведення відповідного службового розслідування.

Матеріали кримінального провадження будуть направлені до територіального управління ДБР, розташованого у Полтаві.

Читайте також: Через грип в кількох районах області школи закрито на “карантин”

Автор: Андрій Соха