На Борівщині триває ексгумація на місці масового поховання українських військових

27.10.2022 13:21 Область Online
На місці масового захоронення бійців ЗСУ, яке було знайдено біля села Копанки Борівської територіальної громади Харківської області, працюють правоохоронці.

За словами начальника слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова, вже вилучено три тіла, в одного з них було посвідчення учасника бойових дій.

– Уже вилучені троє – в одного з них знайдено посвідчення УБД. Слідчі працюють на місці, встановлюють усі деталі та докази, які будуть використані у майбутніх судах, – повідоми він.

Про масове поховання повідомили мешканці села Копанки. Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району. 13 квітня привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками.

 – Попередньо, ми маємо дані про 17 тіл загиблих, але це може бути не точно. Як кажуть місцеві, наші хлопці відступали, загинули в бою, і їх тут поховали, – розказав заступник начальника слідчого управління ГУНП у Харківській області Дмитро Сойма.

росіяни не поставили жодної позначки на могилі і не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище і попрацювати на місці масового поховання. Люди знайшли три хрести і у такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур’яни.

Нагадаємо, на початку жовтня СБУ виявили поховання з місцевими жителями у звільненому від окупантів селищі Куп’янськ-Вузловий Харківської області.