На Чугуївщині викрили нелегальні ставки

17.12.2018 17:05 Область Online
Фото:news.vse42.ru Фото:news.vse42.ru
Замість ведення сільськогосподарських робіт жінка, яка мала в оренді землю, облаштувала на ній дві штучні водойми.

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, йдеться про 2 га землі на території Малинівської селищної ради Чугуївського району.

Зазначену ділянку розпорядженням райдержадміністрації у 2007-му отримала в оренду для ведення особистого селянського господарства місцева мешканка. У 2014-му на підставі наказу Держземагентства землі перейшли у власність орендаря.

- Однак замість ведення сільськогосподарських робіт жінка облаштувала на ділянці дві штучні водойми. Окрім того, біля кожної з них звела незаконні будівлі, а територію огородила парканом,- розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко. 

Оскільки нова власниця в порушення вимог земельного законодавства самовільно змінила цільове призначення земель, прокуратура звернулася з відповідним позовом до Чугуївського міського суду. Перша судова інстанція відмовила у задоволенні позовних вимог прокурора, тому була підготована апеляційна скарга, яку задовільнив Харківський апеляційний суд.

Таким чином прокуратура через суд повернула державі два гектари сільгоспугідь, на яких незаконно облаштували штучні водойми. 

 

Читайте також: Два районні медзаклади отримали автомобілі. Фото