На Чугуївщині чоловік заблукав у лісі: грибника врятували правоохоронці

22.10.2022 17:14 Область Online
У Харківській області поліцейські врятували 30-річного чоловіка, який пішов у ліс за грибами та заблукав.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, житель Чугуєва декілька годин блукав по лісу без води та їжі, коли нарешті вирішив звернутися по допомогу.

«На виклик одразу виїхав наряд групи реагування патрульної поліції. Чоловіку порекомендували спробувати знайти квартальний стовпчик. Уже за кілька хвилин він передзвонив та повідомив номер. Разом з місцевим лісничим правоохоронці вирушили на пошуки. Невдовзі наляканого та замерзлого чоловіка розшукали та відвезли додому», – розповіли у поліції.

Після своїх пригод у лісі чоловік через соцмережі подякував правоохоронцям за порятунок.

«Хотілося б, щоб було більше таких хороших людей, коли тобі потрібна екстрена допомога, тоді в нашій країні буде світле і хороше майбутнє!», – написав він.

До речі, жителів області майже щоденно просять не заходити в ліси, бо мінна небезпека в області залишається дуже високою.

– Я закликаю всіх громадян зрозуміти одну річ – безпечних місць у нас немає. Підрозділи ДСНС розміновують основні напрямки, дороги, шляхи, вулиці тощо. Але коли ви повертаєтесь до свого будинку, приватного домоволодіння, ви повинні розуміти, що там можуть бути вибухонебезпечні предмети. Те саме стосується лісосмуг, лісів, узбіч доріг тощо. Туди виходити небезпечно, – підкреслив начальник ХОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону 22 жовтня.

Нагадаємо, піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 803 вибухонебезпечні предмети.

 

 

Автор: Галина Гришко