На деокупованих територіях Харківщини запрацюють державні банки

19.09.2022 12:30 Область Online
Найближчим часом в Балаклії запрацює перше відділення «Ощадбанку», до кінця місяця також буде відкрито відділення у Шевченковому. Також у жовтні відкриються відділення «ПриватБанку» у деяких нещодавно звільнених населених пунктах Харківської області.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

19-20 вересня в Балаклії відновить роботу повноцінне велике відділення «Ощадбанку». Воно дозволить обслуговувати не лише мешканців міста, а й найближчих сіл. Також у селищі Шевченкове подібне відділення відкриється до кінця місяця.

З 20 вересня з Куп’янська відбудуться перші організовані виїзди мешканців до найближчих відділень «Ощадбанку». Автобуси відправлятимуться до Чугуєва та Харкова. Ці відділення вже готові до приймання мешканців деокупованого міста – буде працювати необхідна кількість персоналу та завезена достатня кількість готівки.

Також «Ощадбанк» поступово відновлює роботу банкоматів. Вони вже запрацювали в Золочеві та Дергачах. До кінця вересня мають відновити банкомати у селищах Донець та Андріївка та у місті Балаклія.

У Дергачах, де ще не працюють відділення та банкомати, можна зняти кошти на касах магазинів та аптек. Загалом працюють чотири термінали.

Інфографіка відновлення роботи "Ощадбанку" на звільнених територіях Харківщини

Також на звільненій території Харківщини у жовтні запрацює «ПриватБанк». Планують відкрити відділення у нещодавно деокупованих Балаклії, Шевченковому, Вовчанську та Великому Бурлуку.

Також «ПриватБанк» відновить роботу в тих населених пунктах, які знаходили поблизу лінії зіткнення з російськими окупантами. Відтак 24 вересня запрацює відділення у Дергачах, а у жовтні у Золочеві. Наразі у цих містах працюють чотири банкомати. Також працює послуга зі зняття коштів на касах у трьох торговельних точках.

Інфографіка відновлення роботи "ПриватБанку" на звільнених територіях Харківщини