На деокупованій Харківщині за добу відновили газопостачання для 2 200 родин

26.10.2022 18:16 Область Online
У звільнених населених пунктах Харківської області газівники та енергетики продовжують відбудову пошкодженої ворогом критичної інфраструктури.

Так, спеціалісти АТ «Харківгаз» протягом 25 жовтня частково відновили газопостачання понад 2 200 домоволодінням Харківського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів, повідомили у пресслужбі ХОВА.

Зокрема, розпочато відновлення газопостачання в Куп’янську, де газ вже є у понад 1 500 абонентів.

Фахівці АТ «Харківобленерго» продовжують роботи в Харківському районі. Тут послугу отримали ще 18 родин селища Кутузівка та 392 споживачі селища Козача Лопань.  

Відновлено електропостачання 335 абонентам Ізюма, сіл Оскіл та Морозівка Ізюмського району. Послугу отримали 1377 мешканців прилеглих до Волохового Яру сіл: Приморське, Василівка, Іванівка, Захарівка, Благодатне, Волохівське.

Електропостачання також відновлено 356 мешканцям Куп'янська, сіл Василенкове, Зарубінка та Вільхуватка.

За інформацією заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, в деокупованих містах та селищах Харківської області ввідновлено:

  • Газопостачання – 237 населених пунктів
  • Електроенергія – 260 населених пунктів
  • Водопостачання та водовідведення – 427 населених пунктів
  • Послуги мобільного зв’язку та Інтернету – 160 населених пунктів

Нагадаємо, 26 жовтня почалася виплата пенсій мешканцям звільненого Куп'янська в першому стаціонарному відділенні «Укрпошти». Крім того, у місті поновлюють зв'язок. У тестовому режимі почав працювати 4G від операторів Vodafone, Kyivstar та Lifecell.