На Харківщині 15 тисяч людей отримали грошову допомогу

24.10.2022 14:15 Область Online
Фото: https://www.unian.ua Фото: https://www.unian.ua
Очільник ХОВА Олег Синегубов повідомив, що близько 15 тисяч людей із 62 деокупованих населених пунктів Харківської області отримали разову грошову допомогу.

Разова грошова допомога для жителів звільнених територій Харківщини складає 1200 гривень. За словами Олега Синєгубова, загальна кількість виплат мешканцям регіону вже сягнула 18 млн гривень.

Так, в Харківському районі кошти видали частині жителів Циркунівської, Липецької, Роганської, Дергачівської, Вільхівської та Малоданилівської громад. Також почалися виплати в Чугуївському районі. Допомога надійшла і до Чкаловської та Старосалтівської громад. Щодо Куп'янського району, то там виплати отримали жителі Шевченківської громади, а в Ізюмському – жителі Балаклійської та Куньєвської громад.

Списки на виплату допомоги формують керівники деокупованих громад. Згодом усі вони передаються «Укрпошті». Це робиться для того, щоб потім люди отримали ці кошти разом з пенсійними виплатами.

«Дякую Міністерству реінтеграції тимчасово окупованих територій, Товариству Червоного Хреста в Україні та «Укрпошті» за реалізацію програми фінансової допомоги мешканцям Харківщини. Спільними зусиллями відновлюємо на звільнених територіях Харківщини нормальне життя», – розповів очільник ХОВА.

Автор: Юлія Гнатченко