На Харківщині більше 16 тисяч людей залишилися без світла через обстріли

03.01.2024 10:03 Область Online

У результаті обстрілів у Харківській області було знеструмлено більше 16 тисяч абонентів з 67 населених пунктів. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Унаслідок бойових дій у Харківській області впродовж доби було знеструмлено 16 079 абонентів. Усі вони мешканці 67 населених пунктів Дергачівської, Золочівської, Липецької, Вовчанської, Великобурлуцької, Дворічанської, Куп'янської, Борівської та Ізюмської громад.

Нагадаємо, 2 січня у Міненерго повідомляли, що через обстріли на Харківщині було знеструмлено 11 281 споживача. На ранок удалося заживили 6 624 абоненти, а всього в області без світла лишилися 20 612 споживачів.

Учора ми писали, що енергетики заживили село, де були найсерйозніші пошкодження електромережі в області. Ним виявилося село Черкаські Тишки, де було зруйновано 90 % електромережі: зокрема, майже повністю знищено 14 трансформаторних підстанцій та пошкоджено практично всі прольоти ліній електропередачі.

Також енергетики заживили перших споживачів у деокупованому селі Цупівка Харківського району, яке знаходиться за менш ніж 8 км від кордону з рф. Спочатку населений пункт перебував під російською окупацією, а потім там проходила лінія зіткнення.