На Харківщині через обстріли згоріло понад 184 гектари пшениці

05.08.2022 13:47 Область Online
У Харківській області внаслідок російських обстрілів згоріло понад 184,6 гектара пшениці та 2 гектари ячменю. Найбільше пшениці згоріло в Золочівській громаді.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації.

Аграрії Харківщини продовжують збір врожаю ранніх зернових і зернобобових культур у п’яти районах області. Це Богодухівський, Красноградський, Лозівський, Харківський та Чугуївський райони.

Наразі обмолочено врожаю на площі 109,5 тисячі гектарів, що становить 31 відсоток від загальної площі збирання в цьому році. Усього намолочено 401,4 тисячі тонн зерна при середній врожайності 36,7 центнера з гектара.

Найкращий показник збору врожаю показали аграрії Красноградського району. Вони обмолотили 117,7 тисячі тонн при середній врожайності 41,8 центнера з гектара. У цьому районі зараз зібрали врожай з 48 відсотків площ.

 Однак, аграрії Харківської області продовжують зазнавати втрат унаслідок воєнних дій. Уже постраждало 39 сільськогосподарських підприємств.

Через обстріли згоріло понад 184,6 гектара пшениці та два гектари ячменю. Найбільше полів згоріло у Золочівській громаді – понад 88 гектарів пшениці. У Зміївській, Печенізькій, Слобожанській та Чкаловській громадах сумарно виникали пожежі на площі понад 60,1 гектара пшениці та два гектари ячменю. У Барвінківській та Донецькій громадах згоріли понад 36,5 гектара пшениці.

Також у Департаменті повідомили, що 23 тисячі гектарів сільськогосподарської площі потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів.