На Харківщині через пожежі загинули чотири людини

24.11.2022 10:43 Область Online
У Куп'янську Харківської області через ворожі обстріли палав медичний заклад. Двоє людей загинуло.

Як повідомили у ДСНС Харківської області, у  Куп’янську в медичному закладі  в результаті ворожого обстрілу 23 листопада о 07:49 почалася пожежа. Вогонь охопив  площу 400 кв. м. Двоє людей загинуло і один чоловік отримав травми. До ліквідації пожежі залучались 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС. О 08:45 пожежу локалізували, о 10:40 ліквідували.

Крім того, ще дві пожежі, викликані обстрілами, трапились у селищі Дворічна. Там горіли квартира житлової двоповерхівки та  приватний будинок. Вони були оперативно ліквідовані, постраждалих у цих випадках не було.

Також двічі рятувальники виїздили на перевірку після ворожих обстрілів у Куп’янську. Там у 9-поверховому житловому будинку вибуховою хвилею вибило вікна, постраждало двоє людей. У приватному будинку пошкоджений фасад, вікна та дах. 

Ще дві пожежі, не пов'язані з  військовими діями, забрали життя двох людей.

У селі Подоли Куп’янського району горів дах та кімнати приватного будинку, де рятувальники виявили тіло загиблого 40-річного чоловіка. У Харкові на  вул. Ісаєвській, 50  у пожежі у приватному будинку виявили тіло загиблого чоловка 1978 року народження. 

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 98 вибухонебезпечних предметів.

 Мешканцям міста Куп’янська рятувальники доставили 16 тонн питної води.

Автор: Інна Можейко