На Харківщині все ж таки проводитимуть мультипредметний тест для випускників. ОНОВЛЕНО

20.05.2022 15:30 Область Online
З 20 травня по 7 червня в Україні триватиме етап підтвердження участі в основній сесії Національного мультипредметного тесту. У Харківській області НМТ будуть проводити у 5 населених пунктах.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Підтвердження участі в основній сесії НМТ буде проводитися з 20 травня по 7 червня на інформаційній сторінці Українського центру оцінювання якості освіти. На сайті необхідно підтвердити свій намір складати іспит та обрати зі списку найближчий до вас населений пункт. Особи, які не підтвердять своєї участі у НМТ, не будуть допущені до складання. Після чого з 21 червня по 7 липня треба буде обрати населений пункт, у якому випускник буде складати тест.

План складання НМТ в Україні

Спочатку не йшлося про проведення НМТ у Харківській області. Разом з Донецькою, Луганською, Херсонською областями та Кримом наш регіон вважався небезпечним для проведення тестування. Наразі Міністерство освіти та науки внесло 5 міст Харківщини до переліку населених пунктів, де випускники зможуть скласти Національне мультипредметне тестування.

— Спільно з територіальними громадами області формуємо бази даних усіх закладів, установ, організацій, на базі яких буде проведено національний мультипредметний тест, зазначили в Департаменті науки і освіти ХОВА. 

Також Національний мультипредметний тест буде проходити за кордоном. Наразі підтверджено облаштування місць для складання НМТ у 39 країнах Європи: у Польщі, Німеччині, Румунії, Молдові, Словаччині, Угорщині, Литві, Латвії, Естонії та інших.

Автор: Олександр Манченко