На Харківщині після обстрілів горіли поля пшениці та житлові будинки: є загибла

23.07.2022 11:15 Область Online
Військові рф знову завдали масованих ударів по Харківщині. За добу було обстріляно чотири райони області. У результаті чого горіли поля пшениці та житлові будинки.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Харкові російські окупанти обстріляли Основ’янський район міста та Національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова. За попередньою інформацією удари завдавалися з реактивних систем залпового вогню. Також пошкоджені житловий будинок та офісні приміщення. Зараз профільні служби фіксують російські злочини та оцінюють завдані збитки.

За інформацією ДСНС України в Харківській області, один з боєприпасів частково зруйнував двоповерховий житловий будинок. Один чоловік отримав незначні поранення, йому була надана медична допомога на місці. Від госпіталізації він відмовився. Інший снаряд, власне, влучив на подвір'я університету. У будівлі повилітали вікна, а також частково зруйноване огородження.

На місці події працювали рятувальники та сапери ДСНС, працівники Нацполіції та екстреної медичної допомоги.

В області ворог обстрілював Харківський, Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони.

У Зміївській громаді окупанти знищили 30 гектарів пшениці. Місцевим фермерам довелося власноруч гасити вогонь.

У Богодухівському районі були обстріляні окупантами приватні будинки та господарчі споруди. Протягом доби виникали пожежі. У результаті обстрілів загинула 76-річна жінка та чотири особи поранені.

— Просимо жителів Харківщини бути вкрай обережними. Реактивні системи залпового вогню росіян можуть влучити в  будь-яку точку Харкова. Ми наголошуємо на тому, що знаходитися на вулицях досі небезпечно. Війна триває. Тому не ігноруйте сигнали тривоги, – закликає Синєгубов.

Автор: Олександр Манченко

Теги: