На Харківщині СБУ затримала чоловіка, який створював агітаційні матеріали для міноборони росії

08.08.2022 15:18 Область Online
Служба безпеки України на Харківщині затримала чоловіка, який розробляв агітаційні матеріали на підтримку агресії російської федерації на замовлення міністерства оборони росії.

Про це повідомила пресслужба управління Служби безпеки України в Харківській області.

Зловмисником виявився художник-постановник одного з місцевих каналів Харківської області. Чоловік працював у художній сфері 20 років. Він створював макети листівок та відеоролики, які були спрямовані на підтримку зовнішньої політики російської федерації та підняття бойового духу російських окупантів на території України.

Обшук на квартирі чоловіка, який виготовляв агітаційні матеріали на підтримку рф

Співпрацював пропагандист зі своєю донькою, що мешкає на території росії та має знайомих серед російських силовиків і пропагандистів. Те, що створював батько, донька надсилала на адреси міністерства оборони російської федерації та деяким пропагандистам країни-агресора.

За інформацією СБУ, міністерство оборони росії скористувалося послугами зловмисника та висловила йому подяку за позицію.

Лист-подяка від міноборони росії для колаборанта

У квартирі чоловіка під час обшуку вилучили комп’ютерне обладнання та носії даних з доказами протиправної діяльності, а також листівки та плакати з російською символікою, листи-подяки від міністерства оборони рф.

Чоловіку повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності.

Автор: Олександр Манченко