На Харківщині відновлюють 48 багатоквартирних будинків: де саме та коли закінчать

04.11.2023 14:05 Область Online
Відновлення будинку у Дергачах / Фото ХОВА Відновлення будинку у Дергачах / Фото ХОВА

У Харківській області триває відновлення пошкоджених житлових будинків, медзакладів та адмінбудівель. Деякі з робіт планують завершити упродовж листопада.

Про це розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, передає «Слобідський край».

Цього року в Харківській області тривають роботи з відновлення 62 об’єктів, пошкоджених унаслідок бойових дій. На їх ремонт виділено 1 мільярд 162 мільйони гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.   
 
«У пріоритеті – відновлення житлового фонду, об'єктів соціальної та критичної інфраструктури. Ще один об’єкт фінансувався виключно за кошти місцевого бюджету – це будинок у Чугуєві, відновлення якого закінчили наприкінці серпня», – зазначив Євген Іванов.   
 
Серед об’єктів житлового фонду відновлюють 48 багатоквартирних будинків. Наразі роботи завершені у соціальному гуртожитку в Золочеві, будинку в Старому Салтові та 2 будинках у Дергачах. На завершальній стадії перебуває 12 об'єктів: 2 будинки у Лозовій, 2 – в Старому Салтові, по 1 – в Чугуєві та Новій Гусарівці, а також 6 – у Дергачах.    
  
Як йдеться у повідомленні, упродовж листопада планується завершити відновлення 9 будинків у Дергачах, 14 об’єктів у Старому Салтові та 1 – у Балаклії. Вже почалися відновлювальні роботи 3 будинків у Руській Лозовій та 3 – в Ізюмі. Ще 2 об'єкти є перехідними на наступний рік – це багатоквартирні будинки в Докучаєвському та Рогані.  
 
Наразі у регіоні ремонтують 8 закладів охорони здоров’я: обласну дитячу лікарню, Центр первинної медико-санітарної допомоги у Дергачах, а також 6 амбулаторій – у селищі Старий Салтів, селах Лісне, Малі Феськи та Черкаська Лозова. Повністю завершені роботи в селах Руська Лозова та Великі Проходи. Окрім того, проводиться ремонт в обласній травматологічній лікарні. 
  
За словами Іванова, роботи з відновлення адміністративних будівель тривають у місті Ізюм та селі Руська Лозова. За планом завершити ремонт мають у жовтні-листопаді наступного року.
 
Окрім того, продовжуються роботи з відновлення 3 освітніх закладів: у Старому Салтові, Мерефі та Люботині. Ще на одному об’єкті – в Чугуєві – триває процедура отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Нагадаємо, нещодавно у селі Кам’янка Ізюмської громади відкрили модульну амбулаторію. До початку повномасштабного вторгнення в населеному пункті була стаціонарна амбулаторія, яка обслуговувала понад тисячу місцевих жителів, проте обстріли зруйнували її. 

Також ми писали про виклики Дергачівської та Миколаївської громад щодо відновлення. Обидві громади до війни мали амбітні плани розвитку, проте прихід «руського міру» все змінив. Незважаючи на це, навіть під час війни громади намагаються відновлюватися та розвиватися. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.