На Харківщині викрили колаборантку, яка «зливала» ворогу позиції ЗСУ

19.08.2022 17:00 Область Online
Оперативники СБУ викрили 41-річну зловмисницю під час системної контррозвідувальної зачистки міста Харкова.

Жінка за допомогою месенджерів надсилала представникам ворога інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ. При цьому точно відмічаючи їх координати на гугл-картах, про це повідомили в Управлінні СБУ Харківської області.

Окрім того, колаборантка була активною учасницею соціальних груп антиукраїнської спрямованості. Там вона регулярно розміщувала публікації з виправдовуванням збройної агресії рф, прославляла її учасників та не визнавала державний суверенітет України.

– В її мобільному телефоні виявлені численні фотографії місцевості та підприємств, по яких російськими військами були нанесені ракетні удари. Триває перевірка її можливої причетності до коригування ворожих ракетних обстрілів по території міста Харкова, – зазначили в СБУ.

Листування з окупантами у телефоні колаборантки з Харківщини

Тим часом на Харківщині про підозру у колабораційній діяльності повідомили ще одному шанувальнику «руського міра». За інформацією прокуратури, у селі Кицівка Чугуївського району чоловік агітував місцевих підтримати окупаційну владу. Окрім того, заперечував агресію рф та казав, що «всі біди виключно через українських військових, і з приходом рф  життя в Україні покращиться». 

Колаборант з села Кицівка Чугуївського району

Нагадаємо, місце псевдоочільника Балаклії посідає 49-річний уродженець Горлівки, наразі йому повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Автор: Анастасія Хушану
Теги: