На Харківщині закладам освіти рекомендували перейти на «дистанційку»

27.01.2022 18:00 Область Online
У Харкові під час засідання комісії ТЕБ прийняли рішення щодо дистанційної форми навчання закладів освіти.

З 27 січня по 25 лютого закладам фахової передвищої та вищої освіти Харківської області рекомендують дистанційну форму навчання. Про це повідомили в Харківській ОДА. 

Наразі відомо, що станом на 27 січня 39 шкіл області перейшли на «дистанційку» через високий рівень захворюваності. Ще 60 закладів проводять навчання у змішаній формі, де 1-4 класи навчаються очно, а 5-9 – дистанційно. Крім того, три навчальні заклади перебувають на карантині.  

Читайте також: На Харківщині виявили 1593 нових хворих на COVID-19

Із 31 січня для учнів 5-11 класів протягом двох тижнів рекомендована «дистанційка», а для закладів професійної освіти, крім дистанційної форми навчання, пропонують змішану.

Як зазначають у Департаменті охорони здоров'я ХОДА, за останній тиждень показник захворюваності на COVID-19 підвищився на 69,4 %. Серед школярів цей складає близько 300 захворілих на 100 тисяч дітей.

Нагадаємо, що в Харківській області зареєстрували понад 10 випадків штаму коронавірусу «Омікрон». Про це на апаратній нараді в Харківській ОДА 17 січня повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максим Хаустов.

Автор: Микита Гузенко