На Харківщині ЗСУ застосували вітчизняні реактивні системи. ВІДЕО

08.08.2022 20:05 Область Online
Фото: Радіо Свобода Фото: Радіо Свобода
Українські військові під час бойових дій у Харківській області застосували проти окупантів вітчизняну реактивну систему залпового вогню «Буревій». Своєю чергою, росіяни продовжують обстрілювати населені пункти регіону.

Відео запуску снарядів РСЗВ опублікувало медіа «Радіо Свобода».

Харківська область це один з регіонів України, у якому не вщухають активні бойові дії. За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України на Харківському напрямку, на північ від обласного центру, підрозділи російських військ застосовували танки, артилерію та реактивні системи залпового вогню, щоб не дати українським захисникам вийти на державний кордон України. Обстріли окупантів зафіксовані поблизу населених пунктів Золочів, Уди та Світличне, Слатине, Нове, Борщова, Руські Тишки, Циркуни, Перемога, Слобожанське, Червоне та Асіївка. Також окупанти застосовували авіаційні удари поблизу Гусарівки, Верхнього Салтова та Байраку.

На Ізюмському напрямку росіяни обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Велика Комишуваха, Дмитрівка, Вірнопілля, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Норцівка.

Своєю чергою, українські захисники в Харківській області з радянської реактивної системи залпового вогню «Ураган» та двох вітчизняних систем «Буревій» ударили по російських позиціях.

«Буревій» – це українська РСЗВ, яка розроблена для того, щоб замінити радянські «Урагани». Вона стріляє на відстань до 35 кілометрів.

Автор: Олександр Манченко

Теги: