На Куп’янщині злива підтопила 26 подвір’їв

17.06.2021 09:00 Область Online
Після сильної зливи 26 дворів у Дворічній Куп'янського району на Харківщині опинились під водою. Як повідомили сьогодні, 17 червня, рятувальники, рівень води в подвір'ях сягав 30 сантиметрів.

Після сильної зливи 16 червня ціла вулиця у Дворічній опинилася під водою. Як повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області, вода з навколишніх полів стекла до будинків на вулиці Партизанській. Було підтоплено 26 подвір'їв. Мешканці вулиці викликали о 16:22 рятувальників 14-ї частини ДСНС.

Читайте також: В Ізюмі злива підтопила будинки і «змила» дорогу. Фото, Відео - Оновлено

На момент їх прибуття рівень води подекуди сягав 30 сантиметрів. Необхідно було негайно відвести воду від осель, аби запобігти значним збиткам.

Наслідки негоди, окрім рятувальників, ліквідували комунальники і працівники місцевого сільськогосподарського підприємства. Семеро рятувальників за допомогою мотопомпи відкачали воду з дренажної канави і відвели потоки води від домоволодінь шляхом утворення нових каналів. Крім того, застосували 3 одиниці комунальної техніки і 3 мотопомпи.

Завдяки спільним оперативним діям удалось за декілька годин повністю відвести воду і не допустити втрат людського майна.

 

Автор: Тамара Кіч