На Куп'янщині пожежні врятували від вогню ліс

30.09.2020 16:00 Куп’янськ
фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Пожежа трапилася в районі села Ківшарівка Куп'янського району.

Повідомлення про загоряння в районі села Ківшарівка у Куп’янському лісництві рятувальна служба отримала від працівників Куп'янського лісгоспу 29 вересня після 12-ї години дня. Вогонь від палаючої трави швидко розповсюджувався у бік хвойного лісу, горіла хвойна лісова підстилка на площі 0,5 гектара, що загрожувало великою лісовою пожежою.


фото kh.dsns.gov.ua

Лісники боролися з вогнем за допомогою трактора з плугом та автоцистернами, до них долучився підрозділ пожежних. Завдяки спільним зусиллям вогонь локалізували через півгодини, ще через півгодини загоряння вдалося повністю загасити. Постраждалих немає. 

Цього ж дня рятувальники гасили ще три низові лісові пожежі у лісництвах двох районів області.

У Вовчанському районі горіла трав'яна підстилка на території Старосалтівського лісництва. Загальна площа території, де були осередки вогню, склала 1,2 гектара.

Дві пожежі сталися у Балаклійському районі на території Андріївського лісництва, де вогонь гасили на площі 3,5 гектара та 1,31 гектара. 

В усіх випадках вогонь удалося зупинити і не допустити його розповсюдження. Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Харківській області, основною причиною лісових пожеж є людський фактор, і просять громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Усього, за інформацією ДСНС, в природних екосистемах Харківщини за минулу добу сталося 40 пожеж на загальній площі близько 8 гектарів.

Читайте також На Балаклійщині жінка народила дорогою у пологовий будинок