На Куп’янщині проводитимуть діагностику онкозахворювань

08.10.2020 13:00 Область Online
Фото Харківської облради Фото Харківської облради
Ківшарівську лікарню укомплектували новим медичним обладнанням.

Нове обладнання вдалося придбати завдяки участі мініпроєкту «Здоров’я всіх поколінь» в обласному конкурсі «Разом в майбутнє».

Медичним обладнанням оснастили відокремлений підрозділ Куп’янської міської лікарні «Куп’янське територіальне медичне обладнання» у Ківшарівці. Зокрема, закупили лабораторне обладнання та апаратуру для проведення досліджень, діагностики онкологічних захворювань, профілактики та лікування дихальних шляхів, очних захворювань, обладнання для гінекологічного кабінету та для проведення інших терапевтичних досліджень.

Це дасть можливість на ранніх стадіях захворювання встановлювати діагноз, що сприятиме підвищенню якості життя населення. На реалізацію проєкту з міського бюджету було виділено 135 000,0 грн, з обласного – 144 680,0 грн та 15 000,0 грн – кошти конкурсанта.

Читайте такожУ Великобурлуцьку лікарню завезли новітнє обладнання

Довідка "СК"
Обласний конкурс розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» запроваджений у 2009 році з ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. За історію конкурсу Куп’янська громада подала до участі 186 мініпроєктів, із яких перемогу отримали 57 на загальну суму 13,2 млн гривень. У тому числі, цього року ініціативні групи реалізують 11 проєктів-переможців, співфінансування з обласного бюджету складає 1,8 млн грн.

Автор: Тамара Кіч