На пляжі у Боровій знайшли різновид холери

07.08.2019 16:52 Область Online
Фото:kyiv.depo.ua Фото:kyiv.depo.ua
Харківський обласний лабораторний центр перевірив основні пляжі та місця відпочинку області. За їх даними, багато водойм мають сприятливі умови для зберігання та розмноження у літній період лептоспір, які викликають у людей тяжке захворювання — лептоспіроз, а також для передачі інфекцій таких захворювань як холера, туляремія та інші.

Як ідеться у повідомленні облансого лабцентру, фахівці центру з 1 червня  по 30 вересня проводять моніторинг розповсюдження холерного вібріону у воді відкритих водойм. 

Вони визначили 43 стаціонарні точки у місцях  у рекреаційних зонах та забору питної води. Цьогоріч уже дослідили 228 проб води на наявність збуднику холери. Так, у липні з точки у смт Борова фахівці лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» виділили культуру холерного вібріону О1.

"Культура визначена як авірулентна, подібні мікроорганізми за біологічними властивостями належать до екологічного варіанту, періодично виділяються з води прісних водоймищ області та не здатні викликати епідемічні ускладнення", заспокоїли у лабцентрі.

Збудники інших особливо небезпечних інфекцій при дослідженні 27 проб води з рекреаційних зон Харківської області у цьогоріч не виділялись.

Читайте також: Дорожники розповіли про ремонт траси Мерефа – Лозова – Павлоград

 

Автор: Тетяна Лісна