На Вовчанщині піймали злодія, який хотів зґвалтувати 13-річну дівчинку

28.01.2021 17:26 Область Online
фото obozrevatel.com фото obozrevatel.com
Як повідомили 28 січня у Департаменті карного розшуку, напередодні маленька мешканка одного із сіл на Вовчанщині у Харківській області поверталася додому зі школи, коли на неї напав 38-річний чоловік.

Як стало відомо «СК» з власних джерел, подія трапилася в селі Гатище 27 січня. Злодій напав на дівчинку неподалік від школи, вдарив її скляною пляшкою, потім, маючи на меті закрити рот однією рукою, завдав два удари дитині в перенісся, щелепу та намагався реалізувати свій брудний злочинний умисел.

На щастя, дівчинка не розгубилася та активно чинила опір – вона кричала та навіть зірвала маску з чоловіка. Останній налякався та втік у бік лісу, залишивши свої речі на місці події. Школярка побігла до навчального закладу, вчителька викликала поліцію та медиків.

Як повідомили у пресслужбі поліції Харківської області, правоохоронці провели розшукові заходи, встановили особу злодія та затримали його. Ним виявився 38-річний мешканець Вовчанська. Було встановлено, що нападник неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі за вчинення насильницьких дій, розбій та викрадення людини. 21 січня він звільнився з харківської виправної колонії після відбування покарання. 

Злодія затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та  повідомили про підозру у скоєнні злочину. Наразі триває досудове розслідування. Відомості про подію були внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (замах на зґвалтування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Читайте також На Харківщині розшукують крадія