На Харківщині на в’їздах у райони почали з’являтися карантинні блокпости

27.03.2020 16:21 COVID-19
Фото: Фейсбук/Богодухівська РДА Фото: Фейсбук/Богодухівська РДА
На КПП перевіряють температуру, а транспорт дезінфікують.

Такі норми вже почали діяти в Красноградському районі. Відповідне рішення було прийнято 26 березня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відповідно до документа в Краснограді обмежено рух громадського транспорту, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення.

Окрім цього, прийнято рішення облаштувати контрольно-пропускні пункти на межі району. Тепер при в’їзді на Красноградщину всі громадяни проходять обов’язковий санітарний огляд та дезінфекцію транспортних засобів.

Також дезінфекцію проводять у різних приміщеннях та будівлях. Дезінфікують й проїзну частину та тротуари в населених пунктах району.
КПП з’явився й в Богодухові. Він працюватиме цілодобово, черговий наряд складатиметься з працівників районного відділу поліції, районного відділу ДСНС України, національної гвардії України та лікаря.

–  Пропуск осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають, здійснюється за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання, – повідомляє Богодухівська РДА.

Нагадаємо, що станом на ранок 27 березня в Україні зареєстровано понад двісті випадків коронавірусу.

Читайте також: Олімпійський чемпіон з Харкова показав, як тренується вдома – ВІДЕО

Автор: Андрій Соха