На Харківщині шкільну землю незаконно віддали підприємцю

14.11.2019 10:40 Область Online
Фото: agro-yug.com.ua Фото: agro-yug.com.ua
Прокуратура області через суд вимагає повернення 45 гектарів земель навчального закладу.

Прокуратурою Харківщини пред’явлено до господарського суду області позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність та зобов’язання підприємця звільнити займану земельну ділянку. За інформацією прес-служби обласної прокуратури, правоохоронці встановили факт незаконного використання земельної ділянки однієї із загальноосвітніх шкіл Дворічанського району Харківської області площею 45 га.

Зазначена земельна ділянка перебуває на праві постійного користування у навчального закладу і надана йому для проведення навчальних та дослідницьких цілей. На початку 2019 року між директором школи та підприємцем було укладено фіктивний договір про спільну діяльність, яким фактично землю передано бізнесмену для вирощування сільськогосподарських культур.

За словами начальника відділу прокуратури Харківської області Валерія Лялюка, цим сторони фактично приховали договір оренди. Відповідно до вимог чинного законодавства вони не мали права укладати договір, оскільки повноваженнями щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою наділений виключно Держгеокадастр у Харківській області.

Читайте також: Верховна Рада підтримала законопроект про відкриття ринку землі

Андрій Соха