На Харківщині фіксують десятки випадків зґвалтувань окупантами

19.05.2022 16:50 Область Online
На телефон гарячої лінії психологічної допомоги за останній тиждень надходять десятки повідомлень про скоєне сексуальне насильство. Більшість дзвінків йдуть з нещодавно звільнених населених пунктів Харківщини від самих жертв та їх рідних.

Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Вчора, 18 травня, лише за одну годину на гарячу лінію звернулися 10 осіб, які постраждали через пережите сексуальне насильство. Вісім з цих 10 осіб це зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років.

Усього за добу на лінію психологічної допомоги було здійснено 56 дзвінків з приводу сексуального насильства.

Як приклади звірств російських окупантів Денисова наводить такі.

В Ізюмі російські окупанти на очах матері зґвалтували трійнят, яким лише 9 років. Вони мають тяжкі травми статевих органів.

Також на очах у матері ґвалтували дев’ятимісячну дитину свічкою.

Однорічний хлопчик помер у результаті зґвалтування двома росіянами. Дівчинка двох років після зґвалтування двома військовими залишилася живою.

Крім того, повідомляють про зґвалтування двох чоловіків 67 та 78 років.

— Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу! Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти геноциду українського народу, — стверджує Денисова.

Автор: Олександр Манченко