Наймасштабніший весільний фестиваль пройшов у Чугуївському районі

10.09.2018 17:20 Область Online
Фото: Бріана Янковська Фото: Бріана Янковська
Весільні обряди з усіх районів області, жартівливі та справжні шлюби, а також секрети щасливого сімейного життя – цими вихідними на Чугуївщині пройшов наймасштабніший весільний фестиваль.

8 вересня в Малинівці відбувся масштабний фестиваль «Весілля в Малинівці – плюс», який зібрав близько 75 тисяч відвідувачів.

На заході, який відбувся під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, розгорнулося 16 локацій та п’ять сцен, де можна було поринути у світ слобожанських традицій, послухати виступи колективів з різних країн, зокрема Грузії, Вірменії, Греції, Білорусі, та подивитися роботи близько 200 народних майстрів з усієї України. Також фестиваль відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і члени журі Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко».

Особливу увагу на фестивалі було прикуто до локації «Весільні ворота», де відвідувачі побачили ретрофотовиставку зі світлинами XIX століття та виставку гігантських весільних вінків. Жвава гра точилася на локації «Дитяче містечко», де для малечі працювали атракціони, аквагрим, солом’яний лабіринт. Подивитися вистави від циркових артистів та погратися з тваринами контактного зоопарку можна було на майданчику «Цирк», а для охочих придбати сувеніри працювала ціла «Галявина весільних оберегів».

Окрім цих локацій, людно в день фестивалю було й у «Весільному містечку», де всі райони області та представники національних меншин представляли свої весільні обряди.

А от головною родзинкою фестивалю стала можливість укласти шлюб на добу в «Арці закоханих». Одружували і по-справжньому.
– Фестиваль має прямий підтекст, – зауважила голова ХОДА Юлія Світлична. – Сьогодні тут було укладено дев’ять офіційних шлюбів. Також була можливість для всіх, хто хотів випробувати свої нерви та терпіння, оформити шлюб на один день – зі свідоцтвом. І таких пар було значно більше.

На думку губернаторки, проведення подібних фестивалів сприяє формуванню туристичної привабливості та створенню туристичного клімату в регіоні, адже «Весілля в Малинівці – плюс» – це добре відновлення традицій, а також модернізація проведення подібних заходів.

А яскравим завершенням фестивалю став святковий концерт, на якому пролунали хіти у виконанні українських зірок – Ольги Цибульської та Олега Винника, а також фаєр-шоу та дискотека.

Автор: Марічка Зорняська