Наталинська громада ризикує втратити більшу частину свого бюджету

08.02.2021 10:16 Наталине
Фото: СК Фото: СК
Жителі Наталинської громади Красноградського району переймаються, що їх бюджетоутворююче підприємство може змінити реєстрацію на полтавську, тож звернулися по допомогу до голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна.

На території Наталинської громади Красноградського району розташоване Хрестищенське відділення бурових робіт (філія бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування»). Податки від цього підприємства складають 80 % бюджету громади. Наразі на Красноградщині гостро постало питання скорочення працівників філії. Також у районі дуже переживають, що центральний офіс філії взагалі може змінити реєстрацію з наталинської на полтавську.

Читайте також: Штат Красноградського краєзнавчого музею може скоротитися майже на третину

Про гострі проблеми громади наталинці розповіли голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну під час його робочої поїздки на Красноградщину.

– Щоб рівень життя на Красноградщині не почав падати, такі бюджетоутворюючі підприємства втрачати не можна. Важливо не допустити, щоб підприємство залишило територію громади. З цього приводу планую організувати круглий стіл за участю голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук, керівництва Полтавської області, запросити представників підприємства, профспілки, органів самоврядування територіальних громад, – наголосив Артур Товмасян.

 

 

Автор: Юлія Шматченко