На Харківщині назвали дорогу, яка не пережила рік після ремонту. Фото

29.11.2018 10:30 Область Online
Фото: Роман Лихачов Фото: Роман Лихачов
Дорога після року експлуатації повністю вийшла з ладу.

Про це заявляють експерти ГО «Чугуївська правозахисна група» за результатами моніторингу виконання ремонтів доріг Харківщини, оприлюдненого 28 листопада.

За оцінкою експертів дорога Дергачі-П'ятихатки (ділянка км 0+000 - км 9+700),  відремонтована у 2017-му (підрядник ТОВ «Будівельна компанія «Будресурс», є «прикладом дороги, яка не пережила рік експлуатації та повністю вийшла з ладу».

«На всій ділянці дороги - велика кількість тріщин, вибоїн та викришування. Майже на всій ділянці - колійність та руйнування шва. Місцями виявлені проломи та механічні  руйнування дорожнього одягу. На значній частині ділянки - занижені узбіччя» - ідеться в аналітичному звіті.

Нині на дорозі спостерігається колійність, руйнування кромки покриття та проломи.
Вартість поточного середнього ремонту цієї дороги відповідно до документів — майже 30 млн грн. 

 Фото з дороги Дергачі-П'ятихатки зроблені під час моніторингу активістів восени 2018-го

Щодо цієї дороги порушено кримінальні провадження. Правоохоронці мають претензії щодо проведення ремонтів до підрядника.

 За словами начальник відділу з ремонту та утримання доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Каваки, підряднику від замовника надіслані відповідні приписи. «Ми в цьому напрямку працюємо», запевнив він.

Сергій Кавака додав, що до дороги Дергачі-П'ятихатки з ремонтом повернуться наступного року. 


Обсяги ремонтів у 2017-2018 роках 

За даними ГО «Чугуївська правозахисна група», у 2017-му відремонтовано 116 км доріг державного значення та 15 км доріг місцевого значення. У 2018-му - 202 км доріг державного значення, 53 км - місцевого значення. Ці показники є найвищими по країні серед інших областей. Нагадаємо, загальна дорожня мережа області складає 9600 км, із яких 2271 км - дороги державного значення, 7328 км - дороги місцевого значення. 

Читайте також: За алкогольні проміле – під суд. Що передбачає новий закон для водіїв