Не помічав, як вирубують дерева: залізничник на Сахновщині завдав шкоди лісам більш ніж на 6 мільйонів гривень

08.02.2021 12:53 Сахновщина
Фото Харківської обласної прокуратури Фото Харківської обласної прокуратури
Начальнику дільниці залізниці в колишньому Сахновщинському районі повідомили про підозру в службовому недбальстві, яке спричинило тяжкі наслідки. Про це стало відомо сьогодні, 8 лютого.

З початку 2019 року до середини 2020 року начальник дільниці залізниці в Сахновщинському районі, будучи службовою особою державного підприємства, неналежно виконував свої службові обов'язки. Як повідомив керівник Первомайської місцевої прокуратури Сергій Сотник, підозрюваний не складав будь-які  акти та не повідомляв своє керівництво про зауваження та лісопорушення на закріпленій за ним території. Цим залізничник  допустив самовільну вирубку дерев на загальну суму майже 6,3 мільйона гривень. 

За процесуального керівництва Сахновщинського відділу Первомайської місцевої прокуратури начальнику дільниці залізниці повідомили про підозру за фактом службового недбальства, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також: У Пісочині під Харковом стане більше поліцейських офіцерів громади

Наразі  досудове розслідування  триває. Його здійснює відділення СВ відділу поліції № 1 Красноградського РВП ГУНП у Харківській області,  оперативний супровід здійснюється співробітниками Лозівського МРВ УСБ України в Харківській області.

Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.