Неякісні продукти і антисанітарія кухні: що стало причиною отруєння дітей в Дергачах

02.12.2020 14:46 Область Online
30 листопада в лабцентрі Харківської області повідомили, які порушення знайшли в Дергачівському ліцеї № 3.

За даними Харківського обласного лабцентру, станом на 30 листопада нових випадків захворювань серед учнів та персоналу ліцею медики не виявили.

Усі захворілі завершили амбулаторне лікування, виписані у задовільному стані з діагнозом гастроентероколіт невстановленої етіології.

Нагадаємо, в середині листопада учні Дергачівського ліцею № 3 отруїлися у шкільній їдальні. За даним фактом проводилася перевірка.

— Ймовірною причиною виникнення спалаху вірогідно було вживання недоброякісних харчових продуктів, — повідомили в лабцентрі.

Також за даними медиків, сприяли виникненню спалаху – неналежний санітарний стан харчоблока, порушення товарного сусідства продуктів харчування, термінів та правил їх зберігання.

Також, за даними лабцентру, санітарно-мікробіологічні дослідження харчових продуктів та готових страв, змивів з об’єктів зовнішнього середовища та води питної бутильованої відповідають нормам за мікробіологічними показниками.

Читайте також: У Зачепилівському районі впіймали браконьєра, який острогою ловив червонокнижну рибу

Але проба води з комунального водогону не відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил. Проте досліджуючи водогін, медики не виявили антиген ротавірусу та антиген вірусу гепатиту А. Також фахівці лабцентру ще продовжують лабораторні дослідження води питної на ентеровіруси.

Джерело інфекції та фактор передачі не встановлено.