Незаконну земельну оборудку виявлено в Печенізькому районі

09.10.2019 18:04 Область Online
Фото: agro-business.com.ua Фото: agro-business.com.ua
Прокуратура підозрює керівника обласного Держгеокадастру в незаконній передачі землі на понад 1 мільйон гривень.

Як повідомляє обласна прокуратура, перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру у Харківській області у травні 2016 року  незаконно видав накази про безоплатну передачу у власність фізичним особам – членам фермерського господарства земельних ділянок. Землі, про які йдеться,  розташовані на території Печенізького району.

Відповідно до вимог чинного законодавства членам фермерського господарства дійсно можливо передати безоплатно у власність земельні ділянки, але не більше ніж у розмірі земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, розташованого на території відповідної ради. Середній розмір паю на території Печенізької селищної ради, що можна було передати, складає близько 5 га.

В прокуратурі зазначають, що з власності держави незаконно вибула сільськогосподарська земля особливо цінної групи ґрунтів, загальною площею майже 9 га, ринкова вартість якої приблизно 1 мільйон 362 тисяч гривень.

Наразі в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Харківській області затверджено підозру у вчиненні 4 епізодів злочинної діяльності. Вирішується питання про подання клопотань до слідчого судді про обрання запобіжного заходу щодо посадовця та відсторонення його від посади.

Читайте також: На Харківщині судитимуть «чорних» лісорубів

Андрій Соха