Новий спалах захворювання на гепатит виявлено у Харківській області

05.12.2017 17:30 Область Online
Фото: Портал Акцент Фото: Портал Акцент
У період з 30 листопада по 04 грудня у Балаклійському районі зареєстровано два нових випадки захворювання вірусним гепатитом А.

Один з двох зареєстрованих хворих — безпритульний, не має постійного місця проживання, зловживає алкоголем та не дотримується жодних правил особистої гігієни. Другий хворий мав контакт з раніше захворілим та спілкувався з ним за місцем проживання, тобто, ймовірно, інфікувався через контактно-побутовий шлях передачі інфекції. Про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі.

Станом на 5 грудня в осередку спалаху всього зареєстровано 29 випадків. Лабораторно діагноз підтверджено у 28 хворих.

Продовжують лікування в інфекційному відділенні КЗОЗ Балаклійської районної ради «Балаклійська центральна клінічна районна лікарня» 2 хворих, 1 — лікується амбулаторно.

У нових вогнищах проведено заключну дезінфекцію, бактеріологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні дослідження питної води.

Лікувально-профілактичною мережею продовжується медичне спостереження за контактними та їх обстеження у динаміці. Серед населення продовжується проведення санітарно-роз’яснювальної роботи щодо профілактики вірусного гепатиту А.

Протиепідемічні заходи тривають.

Читайте також: Жителі Чугуєва безкоштовно стерилізуватимуть домашніх тварин

Микола Мельник