Обстріл Харківської області: росіяни пошкодили будівлю аграрного підприємства

18.12.2023 08:50 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

За добу російські військові обстріляли низку населених пунктів Харківської області. В результаті однієї з атак було пошкоджено будівлю агропідприємства. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА та Головне управління ДСНС України у Харківській області.

  • Протягом доби військові рф обстріляли з артилерії та мінометів понад 20 населених пунктів Харківської області, зокрема: Вовчанськ і Вовчанські Хутори Чугуївського району, а також Тополі, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку та Іванівку Куп'янського району.
  • Унаслідок обстрілу м. Вовчанськ Чугуївського району було пошкоджено будівлю аграрного підприємства. Без постраждалих.
  • Близько 14:30 у с. Глушківка Куп'янського району на власному подвір'ї на невідомому вибуховому пристрої підірвався 29-річний чоловік. Потерпілого з акубаротравмою та пораненням обох кистей доставили до лікарні, стан його – середньої тяжкості.

Ще раз нагадую, що територія Харківської області найбільш замінована. Не підходьте до підозрілих предметів, не торкайтеся і не розбирайте міни та снаряди. Обов’язково викликайте фахівців з поліції та рятувальників. Будьте уважними та обережними, – повідомив начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко.

  • На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 9 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Куп'янського району. Також Петропавлівка зазнала авіаційних ударів.
  • Піротехніки ДСНС за добу знешкодили 1 вибухонебезпечний предмет. Загалом з початку повномасштабного вторгнення на Харківщині обстежили більше 8,6 тисячі га території та знешкодили 145 186 ВНП. 
  • Уночі против 18 грудня, близько 00:45, на вул. Слов’янська у Харкові зайнялося сміття в підвалі одного з житлових будинків. Вогонь охопив 5 кв. м. Вогнеборці провели розвідку в задимленому підвалі ланкою газодимозахисної служби та виявили там 32-річного чоловіка, який отримав отруєння чадним газом. Постраждалий від госпіталізації відмовився. Пожежу було локалізовано о 01:03 та ліквідовано о 01:40.
  • Унаслідок негоди, яка вирує у регіоні, було знеструмлено 1857 споживачів. Наразі ремонтні бригади працюють над відновленням електроспоживання у Близнюківській, Барвінківській та Вовчанській громадах. 

Нагадаємо, днями стали відомо, що у прикордонних районах Харківської області спостерігають активізацію російських диверсійно-розвідувальних груп. Зокрема, у ніч проти 15 грудня снайпери 8-го окремого полку на Куп’янському напрямку виявили та знищили дві ворожі саперні групи, які планували встановити в лісі інженерні загородження.