Обстріл ринку, паводки та знищена сільгосптехніка: коротко про головне на Харківщині

14.02.2024 08:58 Область Online
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Що відбувалося у Харківській області протягом доби. Короткий дайджест про головні події регіону.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА, Головне управління ДСНС України у Харківській області та начальника ГУНП України в Харківській області Володимира Тимошка.

  • Близько 11:00 13 лютого російські військові завдали артилерійських ударів по Вовчанську. Зафіксовано не менше 10 влучань по середмістю, зокрема і на території ринку, де на момент обстрілу перебували місцеві жителі. 61-річна жінка загинула, отримавши мінно-вибухові травми, ще одна 50-річна жінка зазнала поранень.
  • Загалом артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини: Уди, Алісівка, Козача Лопань, Лук'янці, Вовчанськ, Ветеринарне, Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка, Курилівка та інші. Авіаударів – село Кругле Куп’янського району.
  • У населених пунктах Куп’янської територіальної громади за добу було зруйновано приватні будинки, господарчі приміщення, ангари для зберігання сільгосптехніки та вантажний автомобіль. 

– росія знову вбиває. Учора внаслідок російських артобстрілів Вовчанська та Куп’янська загинули четверо цивільних громадян: три чоловіки й одна жінка. Ще троє цивільних громадян були травмовані. Всі ці люди знаходилися біля своїх домівок, на вулиці, на ринку, – розповів Володимир Тимошко.

Обстріл міста Вовчанськ, 13 лютого
Тіло загиблої жінки після обстрілу середмістя Вовчанська / Фото: ХОВА

  • Вибухотехніки протягом доби провели розмінування 13,8 га території та знешкодили 195 вибухонебезпечних предметів.
  • Двічі за добу рятувальники допомагали населенню у подоланні паводкових явищ. Зокрема, у селі Мартове Чугуївського району та селищі Васищеве Харківського району. За допомогою мотопомп і техніки вони відкачували талу воду з приватних подвір’їв.

Нагадаємо, повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.