Обстріли Дергачів, евакуація громад, бої за Ізюмський напрямок: що відбувається на Харківщині на 9 квітня

09.04.2022 10:55 Область Online
Дергачі були інтенсивно обстріляні російськими військами. Тривають бої на Ізюмському напрямку. Ворог зазнає великих втрат. Продовжується евакуація міст Харківської області.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму щоденному зведенні стосовно ситуації в Харківській області.

Під час обстрілів Дергачів було пошкоджено лікарні, амбулаторії та житлові будинки. Мешканці міста не постраждали.

Російські війська продовжують прориватися в Ізюмському напрямку на південь.

— Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним Силам України на цих територіях ворог дійсно щодня зазнає великих втрат техніки та живої сили, – каже Синєгубов.

Також продовжується рекомендована евакуація у Барвінковому та Лозовій, які потенційно можуть опинитися в зоні бойових дій. Наразі з Лозової станом на сьогодні виїхали 15 тисяч людей, залишається приблизно 50 тисяч. З Барвінкового виїхали 3 тисячі мешканців, залишається 1,5 тисячі осіб.

Харків продовжує жити під обстрілами. Райони міста за добу були обстріляні 50 разів.

Обласний гуманітарний штаб продовжує працювати та доставляє продукти, засоби гігієни та одяг у пункти видачі допомоги в Харкові. Також гуманітарний вантаж доставляється в громади області, зокрема й на тимчасово окуповані території. Серед іншого Харківщина отримує гуманітарні вантажі з медикаментами, обладнанням, засобами індивідуального захисту тощо.

 
Автор: Олександр Манченко